Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, December 28, 2011

Trimester Pertama

Alhamdulillah.....aku dah melalui trimester pertama dgn penuh dugaan dan cabaran...

Antara cabaran dan dugaan yg aku lalui :-
 a) Morning Sickness dari minggu ke-6 sampai minggu ke 14(skrg ni....)
b) Masuk wad sbb kerap muntah dan menyebabkan dehydration (kurang air)
c) Takde tenaga nak wat pape....sampai basuh baju pun hubby yg buat
d) Pening kepala sgt2 smp minyak cap kapak dah jd peneman setia xkira masa
e) Sakit2 badan n pinggang....hubby lah jd tukang urut mlm2 smp kul 1-2 pagi....
  - Sungguhnye sgt2 terharu dgn pengorbanan hubby......tqvm....pape pun demi baby yg kami tunggu 5thn.....
f) Mengidam mknan yg pelik2...ermmmm xla sgt cume kalo nak mkn just call mak gtau je...nanti mak masakkan,...terima kasih mak
g) Pedih ulu hati.....antara dugaan yg plg perit nak lalui...sakitnye...
h) Awal2 lg dah ada sintom tekanan darah tinggi....everyday kena monitor tekanan darah....so far dah ok..Alhamdulillah

Pape pun dugaan nye aku tetap tabah n layan je.... aku x kisah janji baby selamat....
Hope...baby walid n mama kuat n sihat....
Walid n Mama xsabar nak tgu our junior lahir nanti.....